Înființată în anul 1995, fundația noastră și-a desfășurat activitățile, în primii săi 10 ani, în localitatea Rădăuți, județul Suceava. Primele campanii au constat în strângerea sau colectarea de obiecte de uz casnic de la persoane fizice sau juridice, obiecte care mai puteau fi folosite, și distribuirea acestora familiilor vulnerabile din municipiul Rădăuți. De asemenea, aceste familii primeau și pachete cu alimente, îmbrăcăminte, rechizite, jucării, după cum povestește doamna Cornelia Ungurean, fostul președinte al fundației.

Înscrisă în cadrul Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii, fundația noastră și-a deschis în anul 2002 un birou de consiliere pentru copiii cu probleme, organizația având angajat asistent social cu studii superioare.

Din anul 2004, celor 46 de copii asistați social de fundație li s-au alăturat încă nouă copii din Botoșani, care au beneficiat și de pachete cu produse (alimente, materiale igienico-sanitare).

Asigurarea mesei de prânz gratuite unui număr de 55 de copii, organizarea de activități sportive și artistice în timpul vacanțelor, consilierea copiilor cu probleme,  au fost câteva dintre activitățile desfășurate de fundație în primii ani de existență.

Multe dintre aceste acțiuni, precum și oferirea de burse, au devenit tradiție și se regăsesc în obiectivele propuse de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială și pentru anii următori.

În prezent, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială funcționează în Piatra Neamț și Săvinești, județul Neamț, sub conducerea părintelui Petru Munteanu, iar de proiectele sale din anul 2015, au beneficiat, pe lângă cei 605 copii cu vârste între 4 şi 18 ani, și 300 de familii afectate de situații sociale dificile (şomaj, familii monoparentale, romi), la care se adaugă  un număr de 325 de participanți de la Tabăra de creație „Aripi de Înger”, care au beneficiat de servicii gratuite (cazare, masă, transport etc.).

Scopul centrului social fiind acela de a forma copii şi pentru viaţă, învăţându-i prin diferite activităţi educative.

Produsele realizate în cadrul activităţilor Fundaţiei noastre – prezentate pe site-ul Reţete de la Bunica – fac parte din programul de Economie Socială pe care Fundaţia îl susţine, iar fondurile obţinute din vânzarea produselor sunt folosite pentru susţinerea activităţilor sociale, zilnice, ale Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă, Filiala Săvineşti.

Vă mulţumim că alegeţi produsele noastre! Ele sunt reprezentative pentru ceea ce ne dorim să facem privind calitatea muncii şi a produselor.

Ne dorim ca produsele realizate să ne reprezinte şi să vă încânte prin diversitatea şi calitatea lor. Mai mult, sperăm ca dumneavoastră să deveniţi prietenii şi susţinătorii proiectelor noastre!

Echipa Fundaţiei Impreună pentru Solidaritate Socială

www.solidaritatesociala.ro


Petru Munteanu
Director Fundația Solidaritate și Speranță - filiala Săvinești

Să îți sprjini întotdeauna rugăciunea pe fapte.

Anamaria Armenici
Director Centrul Social Educativ „Popasul Iubirii Milostive”

Lasă-l pe Dumnezeu să lucreze împreună cu tine.

Nicoleta Alexa
Director de producție Atelier protejat „Sfânta Parascheva”

O hotărâre fără acțiune nu aduce rezultatele așteptate.

Lorian Apopei Pruteanu
Administrator site www.retetedelabunica.eu

Nu există succes fără critici.